Rektra

Hur landar du som utvecklare jobbet på Tobii? 

Rektra har tagit ett snack med Sanna Fridell, Head of Talent Acquisition & Employer Branding på Tobii. Vi pratade om rekryteringsprocesser, karriär och vad Tobii erbjuder kandidater.  

Hej Sanna! Vad har du för bakgrund, hur hamnade du här? 
Jag har haft ögonen på Tobii sedan en lång tid tillbaka. Det hela började för några år sedan när jag fick en personlig koppling till företaget då min mamma fick ALS. Hon erbjöds då en Tobii-dator som hjälpmedel. 

Tobii Dynavox kallas den delen som jobbar med kommunikationshjälpmedel på Tobii. Dynavox har varit en del av Tobii och när vi delade på oss fick jag en ny roll som Head of Talent Acquisition & Employer Branding på Tobii, en möjlighet jag tackade ja till. 

Varför blev det just Tobii?  
Det som var viktigt för mig var att jag vill vara med och bygga och påverka ett bolag. Inom Talent Acquisition har jag en stor påverkan genom skapande av team. Tobii är ett internationellt hightechbolag som driver utvecklingen av eye tracking och attention computing teknologi som driver utvecklingen framåt. Vi finns på 14 locations och vi har medarbetare från hela världen på  huvudkontoret i Stockholm.   

Hur jobbar Tobii med rekrytering av nya utvecklare?  
För att göra en rättvis och pricksäker process börjar vi med en kompetenskartläggning i teamet. Har vi alla pusselbitar som krävs för att uppnå affärsmålen? Om kompetens saknas påbörjas en process för att hitta en kandidat med rätt kompetens och potential!  

Oavsett vilken kompetens vi söker så har vi en liknande rekryteringsprocess. Det är jätteviktigt för oss att inte titta på kön, ålder eller etnicitet. Det är helt ointressant. Rekryteringsprocessen består av olika steg. Bland annat telefonintervju, skills-intervju, något slags kod- eller case-test. Det kan exempelvis vara ett arbetsprov på ett vanligt problem i den sökta rollen. Det brukar vara uppskattat av kandidaterna som söker då de får en inblick i vårt bolag och i rollen.   

Efter dessa steg gör vi ett personlighets- och problemlösningstest. Vi är väldigt transparenta i hela processen och vi vill att personen ska lyckas i rollen och hos oss på Tobii, trivas samt utvecklas. Utifrån dessa tester får vi en bättre förstålse för personen och vad hen behöver för just detta.     

Vad erbjuder ni kandidater som söker jobb hos er?  
Att jobba på ett bolag som ligger i framkant med teknik. Här får du vara med och påverka framtiden. Vi kopplar ihop tekniken med mänskligt beteende. Hos oss finns det en mängd olika arbetsområden. Både inom Safety, Education och Medical etc. När du börjar på Tobii får du vara med och bygga bolag, vara delaktig i en internationell kontext samt påverka framtidens teknik. Och riktigt härliga, vänliga, professionella och nyfikna kollegor! 

Vad är det bästa med ditt jobb?  
Att få påverka och bygga bolag samt uppmärksamma mina kollegor om deras viktiga värde. Jag är också stolt över alla arbetsområden vi jobbar med. Det är fantastiskt!  

Vad är ditt bästa tips för utvecklare som är nyfikna på att söka ett jobb hos er på Tobii?  
Conecta gärna med oss på LinkedIn och på vår karriärsida. Följ oss även i våra sociala kanaler, då kommer du att lära känna oss!