Rektra

IT Podcast topp 5

Det finns hur mycket som helst att lära sig när det gäller IT. Poddar är ett bra sätt att lära sig när du sitter på bussen eller tunnelbanan. Rektra går igenom IT Podcast topp 5.

Kodsnack

Kodsnack är en podd för programmerare och mjukvaruutvecklare. Podden hålls av en grupp som jobbar som kodare på heltid med olika bakgrunder. De pratar om olika ämnen inom programmering som de för tillfället är intresserade utav och bjuder ibland även in gäster till programmet. Gänget som ligger bakom Kodsnack ställer ibland även upp på olika evenemang och konferenser. Kodsnack har pågått ända sedan 2012 och har fortfarande regelbundna poddar varje vecka. Sammanlagt har de numera över 400 avsnitt. Läs mer här!

Spelskaparna och Extraliv

Spelskaparna är en enmanspodd av Olle Landin. Han berättar om sina erfarenheter av att jobba inom spelbranschen och alla de misstag man kan göra. Olle använder sig av podden både för att kunna lära sig själv av andra personers erfarenheter samt att dela med sig av dessa lärdomar till poddens lyssnare. Olle har även en annan podcast som heter Extraliv som han håller tillsammans med Axel Johansson Palmkvist. I denna podd har varje avsnitt ett tema där de intervjuat olika relevanta personer för ämnesområdet. Generellt sätt diskuterar de spel samt spelutveckling från många olika perspektiv. Läs mer här!

AI-podden

AI-podden är en mycket populär teknikpodd som diskuterar samhällets teknologiska utveckling tillsammans med olika gäster. Podden leds av AI-forskaren Ather Gattami, VD för företaget Bitynamics. Den är vetenskaplig till naturen och dess främsta mål är att sprida mer kunskap om artificiell intelligens samt öka samhällets intresse för ämnet. AI-podden är mycket faktabaserad och ämnar hålla alla sina diskussioner oberoende. Gäster bjuds in från många stora företag så som t.ex. Adobe, Google, IBM och Nordea för att diskutera dessa ämnen. AI-podden har pågått sedan 2018 och närmar sig sitt hundrade avsnitt. Läs mer här!

IT-säkerhetspodden

Tanken bakom IT-säkerhetspodden är att belysa ett ämne för allmänheten som ofta anses vara ämnat för specialister. IT-arkitekten Mattias Jadesköld och IT-säkerhetsspecialisten Erik Zalitis pratar om IT-säkerhet på ett mer lättsamt vis beblandat med tekniksnack. Podden är riktad mot en bredare målgrupp och är menad att vara av intresse oavsett om man jobbar med IT eller säkerhet. De anser själva att podden kan vara lite nördig ibland men de håller den ändå underhållande och humoristisk. Läs mer här!

Utveckla

Som namnet antyder så är Utveckla en podcast om just utveckling. Podden hålls av Simon Zachrisson och Tobias Dahlgren, två utvecklare på ett av Sveriges snabbaste växande IT-företag: Consid. I varje avsnitt så behandlas ett specifikt ämne som de diskuterar med en inbjuden expert inom området. Podden startades 2018 och sänds ungefär en gång i månaden. Läs mer här!