Rektra

Så lyckas du på LinkedIn!

Med några enkla förändringar kan du bli mer synlig, attraktiv och öka chanserna till jobberbjudanden på LinkedIn. Här följer några tips från oss på Rektra!

Varje nytt team bör starta med att fastställa en del grundregler, både vad gäller själva projektet samt hur gruppen ska jobba. Det kan vara bra att utgå från dessa frågor innan man sätter igång och jobbar:

Allmänt

Håll profilen uppdaterad, aktuell och relevant. Tänk på att din profil ska visa vem du är och vad du har gjort för potentiella arbetsgivare och klienter. Det finns många sätt du kan göra din profil mer attraktiv på, ha en professionellt tagen bild, ändra bakgrundsbild för att göra sidan mer personlig och lägg till olika avsnitt för att lyfta dina erfarenheter och kompetenser.

Synlighet

Inte alla vet om att det är enkelt att bli mer synlig på LinkedIn genom att ändra några få inställningar. Vill du enbart att rekryterare ska kunna hitta dig eller vill du vara sökbar för samtliga medlemmar på LinkedIn? Om du väljer samtliga medlemmar på LinkedIn aktiveras symbolen “Open to work” vilket ökar chanserna att synas ytterligare!

Nätverka

Kanske låter det uppenbart men se till att du skapar kontakt med dina faktiska kontakter IRL, detta kan i sin tur leda till att du får en insyn i deras nätverk och kanske finns här någon du kan connecta med, oftast är det lättare att få din kontaktförfrågan accepterad om ni har minst en gemensam kontakt. Se sedan till att vara aktiv med att gilla och kommentera dina nya kontakters inlägg och delningar. När du kommenterar, tänk “vänlig” och “hjälpsam” istället för “säljig” eller “pushig”.

Skapa jobbbevakningar

Istället för att spendera tid på att leta efter jobb och lämpliga tjänster, skapa bevakningar! På så sätt slipper du missa intressanta jobberbjudanden och du håller dig uppdaterad när nya jobbmöjligheter dyker upp!

Följ det företag du söker jobb hos

Har du sökt en tjänst hos ett företag, följ företaget på LinkedIn! Oavsett om du får jobbet eller inte ger det dig ovärderlig information om hur de jobbar och du kan även se hur de som företag använder LinkedIn. Det ger dig även möjlighet att hålla dig uppdaterad inför en ev. intervju eller nya jobberbjudanden från företaget!

Be någon skriva en rekommendation

Be någon du arbetat tillsammans med att skriva en rekommendation på din profilsida! Det behöver nödvändigtvis inte vara en chef, utan kan även vara någon kollega eller studiekamrat du haft nära samarbete med. Att ha rekommendationer direkt på din profilsida gör att potentiella arbetsgivare får en uppfattning om dig och dina kompetenser från någon utomstående- utan att behöva be om referenser.

Du kan även skriva rekommendationer till andra, både givna och mottagna rekommendationer syns på din profilsida, vilket kan öka dina chanser till jobb!

Testa LinkedIn Premium

Förutom att du blir mer synlig med premiefunktionen på LinkedIn, får du även mer insikt i vilka som tittar på din profil. Det finns fler funktioner du får tillgång till om du blir premiummedlem som t. ex. kurser och utbildningar inom olika områden.

Ditt personliga varumärke

Tänk på din LinkedIn-profil som ditt personliga varumärke- se till att ha en bra profilbild, gärna professionellt tagen och glöm inte att du kan ändra bakgrundsbild för att ge din profilsida en mer personlig touch!