Rektra

Kodare? Då är du eftertraktad!

Kodare? Då är du eftertraktad! Arbetsgivare söker med ljus och lykta efter skickliga utvecklare, nya IT-talanger behövs som aldrig förr.

Kodare? Då är du eftertraktad!
  • Javascript utvecklare finns det en hög efterfrågan på. Visste du att på platsbanken finns det, i skrivande stund, över 600 jobbannonser med 1 366 jobb från arbetsgivare som söker just denna kompetens? Arbetsgivare ser gärna en kandidat med en civilingenjörsutbildning i bagaget och tidigare programmeringserfarenhet. Men många välkomnar kandidater som är i början av sin karriär.
  • .Net utvecklare ska helst ha goda kunskaper inom det objektorienterat programspråket C# och databaser som SQL. Företag efterfrågar kandidater med en relevant eftergymnasial utbildning och tidigare erfarenhet av Microsoft utvecklingsmiljö .NET.
  • Java utvecklare är också populära på arbetsmarknaden. Det finns över 800 annonser utlagda på Arbetsförmedlingen. Arbetsgivare söker både erfarna och lite mer juniora medarbetare. Men ett gemensamt krav för de allra flesta positioner är en relevant eftergymnasial utbildning inom data. När det kommer till praktisk erfarenhet så ser kraven lite olika ut. Helst ska sökande ha någon form av tidigare erfarenhet, de allra flesta söker kandidater med ett par år arbetslivserfarenhet av utveckling.
  • Matlab/Simulink utvecklare ska helst ha en civilingenjörs- eller masterutbildning i teknisk fysik, mjukvaruutveckling eller något motsvarande. Du bör ha kunskaper inom Matlab och/eller Python. Många arbetsgivare söker en Matlab utvecklare med något års arbetslivserfarenhet på nacken.
  • BI (Business Intelligence) utvecklare ska gärna ha en relevant högskoleutbildning och tidigare jobberfarenhet från BI- utveckling. Många arbetsgivare söker kandidater med en stark analytisk förmåga, då en stor del av rollen innebär analys av data. Det är också bra om du har kunskaper inom data- och analysmodellering.
Kodare? Då är du eftertraktad!

Vi kan lätt säga att det är kodarnas marknad. Känner du igen dig i någon av ovan beskrivningar? Grattis, då är du en av de mest eftersökta kodarna 2021!