Rektra

Programmeringsverktyg

Programmeringsverktyg: När det gäller programmering finns det en oändlig mängd information på internet och Programmeringsverktyg att använda sig utav.

De bästa programmeringssajterna för kodare

Khan Academy

Khan Academy är alla studenters favoritsida. Här kan man lära sig betydligt mer än bara programmering: även lektioner inom matematik, konst, olika former av vetenskapsrelaterade ämnen med mera finns tillgängligt. De använder sig mycket av videoguider och är ett mycket populärt verktyg på såväl högskolor som ute på arbetsmarknaden. Men programmering är också en stor del av Khan Academys repertoar och kan vara till stor hjälp för många kodare när det är något man har funderingar över.

Codecademy

Codecademy är ett roligt och interaktivt verktyg som är särskilt användbart för nybörjare inom programmering. Det finns kortare kurser inom CSS, HTML och olika programmeringsspråk som är lätta att följa och är nybörjarvänliga. Men det som är särskilt bra med Codecademy är hur interaktivt det är. När du börjar använda sidan så får du koda i princip omedelbart med en hjälpande hand jämsides med lektionerna. Detta gör att man snabbt kommer in i rytmen med många praktiska exempel.

Stack Overflow

Stack Overflow är kanske det allra mest kända namnet när det kommer till hemsidor inom programmeringsvärlden. Världens största community inom programmering. För många kodare är det den sidan som de instinktivt söker sig till så fort det är något som krånglar. Det finns massvis med hjälpsamma och kunniga medlemmar på sidan som kan hjälpa dig med problem, så om du inte lyckas hitta din lösning direkt när du Googlar så kan du troligtvis snabbt få ett bra svar ändå om du bara frågar folk på sidan. 

GitHub

GitHub är ett mycket populärt verktyg som används till stor utsträckning av utvecklare världen över. Det är ett open source-verktyg där du kan spara stora mängder filer och data från dina arbetsprojekt. Det är utmärkt för grupparbeten då alla gruppmedlemmar kan ha tillgång till samma filer i ett bibliotek, men det är också användbart för att lära sig av andra utvecklare. Man kan även hålla detaljerad koll på individuella uppdateringar av filer via GitHubs versionshistorik. GitHub kan även vara ett startskott för din karriär som kodare då du med tiden kan bygga upp din profil på sidan, vilket kan leda till unika jobbmöjligheter inom programmeringsvärlden.

MySQL

MySQL är världens största open source-databasverktyg. Det är snabbt, gratis att använda, lätt att lära sig och används mycket av backendutvecklare när det gäller databashantering. Verktyget kan hantera även mycket stora databaser effektivt och kan användas av flera användare samtidigt. SQL i sig (Standard Query Language) är även ett programmeringsspråk som används för att hantera verktyget, men det är relativt lätt att lära sig.