Rektra

Press

Terese Salzberger

PR & marknadsföring

2021

Rektra uppmärksammas i Branschen.se

Inom tech och IT är behovet av talang enormt och digitaliseringen under pandemin har bidragit ytterligare. Enligt IT Samtalet behöver det rekryteras 70 000 personer inom tech och IT i Sverige till 2022 för att täcka efterfrågan.

Rektra uppmärksammas i IT-karriär

Rektra låter arbetsgivare presentera vad de kan erbjuda. Kandidaterna är anonyma och får bara personliga erbjudanden och ett deal-breaker-filter säkerställer att det är kandidaten som bestämmer vilken arbetsgivare som får ta del av personens kontaktuppgifter.

IT-karriär: Hög tid för tech- och IT-branchen att digitalisera rekrytering

Ska Sverige lyckas tillsätta 70 000 personer inom tech och IT kommer arbetsgivare att behöva investera ofantliga summor i rekrytering. Det är dags att tänka nytt, även inom det här området.

2020

Pressmeddelande: Startup ändrar spelreglerna inom rekrytering och flyttar makten till tech-talangerna genom AI

Traditionell rekrytering utmanas av en startup som genom AI vänder på processen och låter arbetsgivare visa vad de kan erbjuda Sveriges bästa Tech & IT-talanger. Med anonymitet och ett dealbreaker-filter är kandidatens villkor i fokus.

Rektra gästar podcasten “Hjälp, jag är mellan jobb”

Artificiell intelligens kan användas inom otroligt många områden och rekrytering är bara ett av de. Frågan är om det kan hjälpa dig i ditt sökande? Ja, säger Sanna på Rektra som har startat en ny AI-tjänst.

BLING startup uppmärksammar Rektras
AI-tjänst!

Traditionell rekrytering utmanas av digital headhunting som vänder på processen: det är jobben som söker kandidater och CV:t flyttas från rampljuset. Det är individen och anonyma matchningar som är i fokus.

Rektra får dela på 42 miljoner kr från Vinnova

Vinnova delar ut 42 miljoner kr till bolag med innovativa affärsidéer. Företagen får finansiering för att vidareutveckla nya lösningar som kan bidra till hållbar utveckling och stärkt konkurrenskraft.

ComputerSweden: Rektra har AI-tjänsten som vänder på fördomsfull rekryteringen

Rektra är den nya digital headhuntern som gör en urvalsprocess effektivare med hjälp av AI, där den automatiserade matchningsroboten har kandidatens framtidsmål i fokus.

Rektra debatterar i Dagens Opinion

45 procent av alla rekryteringar blir idag lyckade och en felrekrytering kostar i genomsnitt 700 000 kronor. Manuellt urval vid rekrytering är tidskrävande och tar i snitt 20 timmar. Rektra gör rekrytering effektiv, mindre kostsamt och ökar träffsäkerheten.

Rektra uppmärksammas i IT-finans

Genom AI kan vi se till att din kompetens och färdighet tar dig vidare i urvalsprocessen. Rektra filtrerar bort fördomar, medvetna såväl som omedvetna.

Rektra är vinnare av Södertörn Social Cup

Årets vinnare av startup-tävlingen Södertörn Social Cup är Rektra. Headhuntern som är både tids- och kostnadsbesparande, både för jobbsökanden och de som rekryterar.

Ny tjänst för rekrytering minskar risken för felmatchningar skriver Cision

Rektra är en ny digital headhunter som eliminerar ineffektiva rekryteringsprocesser. En automatiserad matchningsalgoritm baserad på artificiell intelligens gör rekryteringen träffsäker och fördomsfri.

2019

Rektra 2:plats i SU Business Model Cup

Rektra kom på andra plats i SU Business Model Cup, en årlig tävling i hållbara affärsidéer. Tävlingen genomförs av SU Innovation i samarbete med SU Inkubator, Stockholm Business School och Venture Cup.

Rektra är med på FÖR-ORTENS Topp 18 lista!

Rektra placerade sig som en av de 18 bästa när För-orten presenterar sin topp 18-lista! För-orten lockade ett stort engagemang från entreprenörer runt om hela Sverige