Rektra

{Techrummet}

Hur landar du som utvecklare i jobbet på Epidemic Sound? Rektra har tagit ett snack med Maria Waddington, Chief People and Culture på Epidemic Sound. 
Royal Schedule automatiserar schemaläggning med hjälp av datorkraft. Rektra har tagit ett snack med Nikolaos Kalkitsas, VD och medgrundare på Royal Schedule.
Hur jobbar DataTjej för att förbättra tech och IT-branschen? Rektra tog ett snack med Gideon, suppleant i DataTjejs styrelse. Vi frågade om karriärtips, jämställdhet, trender och programmering.
Vad krävs för att landa i ett jobb på Albert? Rektra har tagit ett snack med Ehsan Yazdani, Head of Tech på Albert. Vi ställde några frågor om branschen, programmering och trender just nu.
Nu kan du själv välja från vilket datum du vill vara tillgänglig för arbetsgivare. Oavsett om du vill bli matchad idag eller om några månader.
Rektra har tagit ett snack med Alexander Westerdahl, HR chef på Spotify. Vi fick möjlighet att ställa några HR-frågor till Alexander bl.a. vad som faktiskt krävs för att få en anställning på Spotify.
Rektra har tagit ett snack med årets tech-tjej 2020, Tanya Singh. Microsoft delar årligen ut utmärkelsen för att lyfta kvinnliga talanger inom IT och tech.
Capcito är finansieringsföretaget som hjälper företag att växa. Rektra fick ställa ett par frågor till Anna Jardelid Head of people och Henrik Dyberg CTO.
G-Loot är ett svenskt esports-bolag som startades 2015. Rektra fick en pratstund med Constanza Rodriguez, Chief people and Culture officer på G-Loot.
Vill du också lära dig mer om IT var som helst, när som helst? Här får du 5 tips på de bästa IT-poddarna!
Få jobbet med hjälp av RektraI! Slipp långa och krångliga rekryteringsprocesser. Vägen till en schysstare arbetsmarknad börjar med AI-headhunting.
Arbetsgivare söker med ljus och lykta efter skickliga utvecklare. Nya IT-talanger behövs som aldrig förr. Är du kodare? Då är du minst sagt eftertraktad!
Varför digital headhunting? Bli headhuntad av jobb du älskar. Du kommer bli förvånad hur mycket snabbare och mer effektivt digital headhunting är.
Hösten närmar sig och med den kommer nya jobbchanser. Kanske vill du byta jobb? Med våra tips kan du skapa en attraktiv LinkedIn-profil!
Dags för löneförhandling? Det kan kännas jobbigt. Här får du som utvecklare 5 tips på hur du kan höja din lön vid nästa löneförhandling.
Oftast går man till en jobbintervju beredd på att svara på frågor. Men glöm inte att jobbintervjun är lika mycket till för dig.
Att ha en portfolio är viktigt för dig som utvecklare. Men hur skapar man en portfolio? Rektra har tipsen för dig som utvecklare!
Hur ska man planera sin arbetsdag när man jobbar hemifrån? Det låter bekvämt att spendera arbetsdagen i pyjamas men hur effektiv blir man då, egentligen.
Det finns mycket tips och information om vad du ska säga på arbetsintervjun. Låt oss vända på det, vad ska du inte säga på intervjun?
Rektra har träffat Deqa Abukar, entreprenören som brinner för att förbättra samhället. Deqa driver frågor om jämlikhet och företagande för kampen mot ett jämställt samhälle.
Rektra har träffat Sofia Rasmussen, statsvetaren som driver eget bolag inom omvärldsanalys. Hon gör jag främst undersökningar och analyser, ofta relaterade till området arbetsliv.
Vilken sorts personlighetstyp är din chef? Chefer kommer i alla möjliga skepnader och former. Vi har listat de vanligaste “typerna” och hur de bäst hanteras.
Maximerar din profil! Med några enkla förändringar kan du bli mer synlig, attraktiv och öka chanserna till jobberbjudanden. Här följer några tips från Rektra!
Redo att maximerar prestationen i teamet? Rektra ger dig tipsen du behöver för att från start bygga ett välfungerande team och lyckas med projektet.
Dags för löneförhandling? Det gäller att hålla koll på lönestatistiken. Ta reda på hur mycket du kan och bör tjäna inom just ditt IT-yrke.
Vad ska du tänka på inför en arbetsintervju? Ställ rätt frågor till din framtida arbetsgivare och få ut mer av din arbetsintervju.