Rektra

{Techrummet}

Platsen för dig som gillar tech

We are looking for a Software Engineer (JavaScript) for Klarna. Are you a problem solver? Do you want to be part of the change? Then maybe it's you we're looking for.
We are looking for a Software Engineer (Java) for Klarna. Are you a problem solver? Do you want to be part of the change? Then maybe it's you we're looking for.
Rektra tar pulsen på tech-trenderna inför 2024. Vi ställde frågan till Peder Lundgren, COO på Didup.
Hur landar man jobbet på Microsoft? Finns det några do's and don'ts? Rektra tog tempen på Microsoft erbjudande till kandidater. Vi frågade Thomas Floberg, vice-vd och operativ chef på Microsoft Sverige.
Skillnad i lön kan vara stor mellan olika bolag och städer i Sverige. Rektra ställde frågan till Luis Rizo, Development Manager PriceRunner.
Rektra har tagit ett snack med Sanna Fridell, Head of Talent Acquisition & Employer Branding på Tobii. Vi pratade om rekryteringsprocesser, karriär och vad Tobii erbjuder kandidater.  
Digitala intervjuer har blivit standard under det senaste året och det finns några tydliga skillnader med dem jämfört med traditionella intervjuer.
Är Rust det vanligaste programmeringsspråket? Rust är ett programmeringsspråk som du kanske inte hört talas så mycket om ännu men det är ett språk med enorma framtidsutsikter.
Utvecklare är mycket efterfrågade på arbetsmarknaden nuförtiden. Vad tjänar en utvecklare egentligen? Hur påverkas din lön av din ålder och utbildning?
Att bygga en egen hemsida kan vara ett stort arbete och det är många saker man måste tänka på. Det kan vara svårt att veta var man ska börja men ingen fara, vi hjälper dig.
React är ett namn som kommer upp ibland inom diskussioner kring Javascript. Men vad är egentligen React?
Vad är det egentligen som gör Python så attraktivt? Här kommer fem anledningar att programmera i Python.
Rektra har tagit pulsen på tech-trenderna inför 2022. Vilka trender inom tech och IT-branschen kommer det att snackas mest om nästa år? Vi frågade PriceRunner, Tobii och Didup.
Snabbkommandon för Windows. Det finns oräkneliga snabbkommandon i Windows och det är näst intill omöjligt att lära sig allihopa.
Funderar på om du borde jobba som konsult eller inte? Det är ett viktigt beslut som medför några klara för- och nackdelar. Här går vi igenom de viktigaste.
Det finns många fantastiska programmeringssajter där ute som du inte bör förbise som kodare. Rektra går igenom de viktigaste verktygen du bör använda inom programmering.
Undrar du också hur du bäst ska förhandla dig till högre lön på arbetsintervjun? Rektra går igenom några tips för saker du bör tänka på under löneförhandlingen.
Det är välkänt att IT-marknaden växer rejält och efterfrågan är stor. Men vilka IT-yrken ska man egentligen satsa på enligt de senaste trenderna?
Har du gått och funderat på vilka programmeringsspråk du egentligen borde lära dig för att få jobb som programmerare? Ingen fara, vi hjälper dig att ta reda på vilka programmeringsspråk du borde satsa på!
Hur får du drömjobbet på PriceRunner? Rektra har tagit ett snack med Luis Rizo, Development Manager PriceRunner. 
Rektra har tagit ett snack med teknikbloggaren och frilansjournalisten Elin Häggberg. Hon driver Sveriges främsta teknikblogg, Teknifik.
Hur landar du som utvecklare jobbet på Epidemic Sound? Rektra har tagit ett snack med Maria Waddington, Chief People and Culture på Epidemic Sound. 
Royal Schedule automatiserar schemaläggning med hjälp av datorkraft. Rektra har tagit ett snack med Nikolaos Kalkitsas, VD och medgrundare på Royal Schedule.
Vad är skillnaden mellan olika typer av utvecklare? Ingen kan väl ha missat att utvecklare är stekheta på arbetsmarknaden.
Java eller JavaScript? Vi reder ut skillnaderna! Det är lätt att tro att Java och JavaScript har med varandra att göra. Men det finns stora skillnader trots snarlika namn. 
Vi tar pulsen på de 9 populäraste kodspråken! Skulle du vilja lära dig mer om de olika kodspråken som finns där ute?
GitHub vs Git. Många tror att GitHub och Git är samma sak, men så är inte fallet. Vi reder ut skillnaden på Github vs Git.
Hur jobbar DataTjej för att förbättra tech och IT-branschen? Rektra tog ett snack med Gideon, suppleant i DataTjejs styrelse. Vi frågade om karriärtips, jämställdhet, trender och programmering.
Vad krävs för att landa i ett jobb på Albert? Rektra har tagit ett snack med Ehsan Yazdani, Head of Tech på Albert. Vi ställde några frågor om branschen, programmering och trender just nu.
Nu kan du själv välja från vilket datum du vill vara tillgänglig för arbetsgivare. Oavsett om du vill bli matchad idag eller om några månader.
Rektra har tagit ett snack med Alexander Westerdahl, HR chef på Spotify. Vi fick möjlighet att ställa några HR-frågor till Alexander bl.a. vad som faktiskt krävs för att få en anställning på Spotify.
Rektra har tagit ett snack med årets tech-tjej 2020, Tanya Singh. Microsoft delar årligen ut utmärkelsen för att lyfta kvinnliga talanger inom IT och tech.
Capcito är finansieringsföretaget som hjälper företag att växa. Rektra fick ställa ett par frågor till Anna Jardelid Head of people och Henrik Dyberg CTO.
G-Loot är ett svenskt esports-bolag som startades 2015. Rektra fick en pratstund med Constanza Rodriguez, Chief people and Culture officer på G-Loot.
Vill du också lära dig mer om IT var som helst, när som helst? Här får du 5 tips på de bästa IT-poddarna!
Få jobbet med hjälp av RektraI! Slipp långa och krångliga rekryteringsprocesser. Vägen till en schysstare arbetsmarknad börjar med AI-headhunting.
Är du kodare? Då är du eftertraktad! Arbetsgivare söker med ljus och lykta efter skickliga utvecklare. Kanske är det just dig de söker.
Varför digital headhunting? Bli headhuntad av jobb du älskar. Du kommer bli förvånad hur mycket snabbare och mer effektivt digital headhunting är.
Hösten närmar sig och med den kommer nya jobbchanser. Kanske vill du byta jobb? Med våra tips kan du skapa en attraktiv LinkedIn-profil!
Dags för löneförhandling? Det kan kännas jobbigt. Här får du som utvecklare 5 tips på hur du kan höja din lön vid nästa löneförhandling.
Att ha en portfolio är viktigt för dig som utvecklare. Men hur skapar man en portfolio? Rektra har tipsen för dig som utvecklare!
Hur ska man planera sin arbetsdag när man jobbar hemifrån? Det låter bekvämt att spendera arbetsdagen i pyjamas men hur effektiv blir man då, egentligen.
Rektra har träffat Deqa Abukar, entreprenören som brinner för att förbättra samhället. Deqa driver frågor om jämlikhet och företagande för kampen mot ett jämställt samhälle.
Rektra har träffat Sofia Rasmussen, statsvetaren som driver eget bolag inom omvärldsanalys. Hon gör jag främst undersökningar och analyser, ofta relaterade till området arbetsliv.
Dags för löneförhandling? Det gäller att hålla koll på lönestatistiken. Ta reda på hur mycket du kan och bör tjäna inom just ditt IT-yrke.
5 tips inför jobbintervjun: Vad ska du tänka på inför en arbetsintervju? Ställ rätt frågor till din framtida arbetsgivare.

Kom igång  idag!