Rektra

LinkedIn profil tips

Hösten är en tid av förändring och nya utmaningar. Kanske vill du prova något nytt karriärmässigt eller väntar du fortfarande på drömjobbet? Då kan LinkedIn vara ditt bästa verktyg. Vässa din LinkedIn-profil med våra 5 tips. Skapa en oemotståndlig profil som sticker ut i höst.

1. Slipa på din sammanfattning

Det kan kännas svårt att skriva en text om sig själv, vi vet. Men vi lovar att det kommer vara värt det i slutändan. Så vad ska man tänka på och hur skriver man en intressant sammanfattning? Låt din personlighet komma fram och berätta om din karriärresa. Lyft fram din kompetens och vad du har åstadkommit. Använd gärna tydliga och konkreta exempel. Om du har kan du ta med dig siffror och resultat som styrker dina tidigare erfarenheter.

2. Våga nätverka

Kom ihåg att LinkedIn är en plats för både nätverkande och inspiration. Våga därför nätverka och (e-)mingla. Med andra ord, var aktiv. Se till att skapa nya kontakter och bygga upp ett spännande nätverk. När du har skapat kontakt med en ny person kan du visa uppskattning genom att skriva en kommentar eller gilla ett inlägg. Med nya kontakter kommer nya möjligheter. Kanske är det så du hittar din framtida arbetsgivare eller kollega?

3. Skapa en proffsig LinkedIn-adress
  • Visste du att man kan snygga till sin offentliga LinkedIn-adress? Det är superenkelt! 
  • Klicka på  Du längst upp på startsidan
  • Visa profil.
  • Redigera offentlig profil och länk till höger på profilsidan.
  • I avsnittet Ändra webbadress i högerkanten ser du webbadressen till din offentliga profil. Adressen börjar med www.linkedin.com/in.
  • Dela länken med andra genom att kopiera den.

Källa: LinkedIn

4. Sökoptimera din profil

Se till att välja rätt nyckelord och sökord för att klättra i sökningarna på LinkedIn. Varför? Jo, rekryterare använder ofta sökord när de letar nya talanger på LinkedIn och då vill man dyka upp tidigt i sökresultaten. Är du osäker på vilka sökord som skulle passa din profil? Då kan du ta i inspiration från befintliga jobbannonser och se vilka nyckelord som används för de jobb du är intresserad av.

5. Släng ett sista öga

Till sist bör du se att allt är ifyllt korrekt. En komplett ifylld profil ser inte bara bra ut, utan tenderar också att hamna högre upp i sökresultaten. Kolla därför igenom din LinkedIn-profil några extra gånger och säkerställ att den ser proffsig ut.