Rektra

Tech Trends 2022: Vilka blir de hetaste?

Tech Trends 2022: Vilka blir de hetaste? Rektra har tagit pulsen på tech-trenderna inför 2022. Vi frågade PriceRunner, Tobii och Didup.
Tech Trends 2022 – Vilka blir de hetaste?

– Jag tror att trenderna blir att tänka på skalbarhet och mer dynamiska lösningar. En fortsatt trend tror jag också kommer vara att inte jobba mot en monolith men det är lättare sagt än gjort då det i slutändan hamnar i ett sånt läge ändå, säger Luis Rizo, Development Manager PriceRunner. 

– Vi ser fortsatt utveckling mot AI och maskininlärning (machine learning och deep learning) och som följd av det allt större fokus på data engineering. Vi ser också att allt större del av produkter och backend hamnar i molnet. Det är också den riktning vi går i, självklart hela tiden med starkt fokus på våra användare och usecase, säger Gunnar Troili, SVP Engineering Tobii.

– Jag tror att IoT, Machine Learning och AI kommer fortsätta vara trendigt inom tech- och IT-branschen nästa år, säger Filip Töpel, Customer Relationship och Consultant Manager Didup. 

Tech Trends 2022 – Vilka blir de hetaste?
Vilka programmeringsspråk blir populära 2022? 

– Förutom de kodspråk som redan är populära idag, tror jag att ramverket Remix kommer blomma hårt under 2022, säger Luis Rizo, Development Manager PriceRunner. 

– Vi på Didup tror att programmeringsspråken Go och Python kommer att fortsätta växa, säger Filip Töpel, Customer Relationship och Consultant Manager Didup. 

Vilka IT-jobb kommer vara mest eftertraktade 2022? 

– Företagen kommer jaga Data Scientists och fortsatt kommer Systemutvecklare med rätt språk eftertraktas, säger Filip Töpel, Customer Relationship & Consultant Manager Didup. 

Vilken blir den mest sökta julklappen på PriceRunner? 

– När ”årets julklapp” presenteras brukar sökningen slå i taket, troligtvis blir det så även i år. Om jag ska gå på ett helt annat spår säger jag riskokaren, jag ska i alla fall köpa en själv, säger Luis Rizo, Development Manager PriceRunner.